Бъбреци и отделителна система

Профилактика и лечение на бъбреци и отделителна система

catalog2На всеки се е случвало да попадне в ситуация, в която по някаква причина е принуден да забави отиването до тоалетната. Възниква въпросът: колко дълго можем да задържаме урината и дали не вредим на бъбреците си, и пикочния мехур? Първите позиви за уриниране настъпват, когато в пикочния мехур е събрана около 250-300мл урина, т.е. малко повече от чаша. Това , разбира се не е пределния момент. Пикочния мехур при възрастен човек е с „капацитет“ 500-600мл, което ни позволява за известно време да отложим посещението до тоалетната.

Бъбреците и пикочния мехур работят в много добър синхрон. Това, означава, че все пак не трябва да се отлага прекалено дълго позива за уриниране. Ако урината се задържи твърде дълго, под удара попадат бъбреците, което е съпроводено от болки в кръста. Освен това, задържането на урина в пикочния мехур, крие още редица неприятности- възпалителни процеси, образуването на камъни в бъбреците, притискане на простатната жлеза(при мъжете) и др.

Всяко нарушение в работата на отделителната система не е просто локален проблем. Преди всичко това е голям риск от отравяне на всички други органи и системи, защото бъбреците са главния „пречиствателен филтър“ на нашия организъм.

Оставете отговор

CAPTCHA Image

*