Храносмилателна система

catalog2Напоследък все по-често се коментират различни диети и режими на хранене. Мненията „ЗА“ и „Против“ даден режим са доста и разнообразни. Всъщност всеки човек е различен, с различна храносмилателна система, и няма как една диета или хранителен режим да бъде подходяща за всеки. Когато се говори за здравословно хранене е добре да се има предвид това, че за един едно е здравословно, за друг – друго. Има, разбира се и някои общи неща, касаещи храносмилателната система. Точно от тях е добре да започнем.

Знаете ли, например, каква е функцията на дебелото черво в храносмилателната система на човека? В него се намират огромно количество бактерии, чиято главна функция е вторично храносмилане. Вследствие на това храносмилане, чревните бактерии ни снабдяват с много незаменими вещества -витамини,аминокиселини,органични киселини. Тъй като нашите прадеди са се хранили предимно с растителна храна, чревните бактерии също са привикнали към вегетарианска диета. Когато започнем да наблягаме на месото (за което апелира една нашумяла протеинова диета), в червата ни започва натрупване на необработени остатъци от белтък, които провокират бурно нарастване на гнилостните бактерии. Поради тази причина е добре да се преминава по-често към вегетарианско хранене, за да не претоварваме храносмилателната си система.

Връщайки се на темата за диетите, ви призоваваме да избирате внимателно коя е подходящата за вас и дали не крие рискове за вашето здраве. Това, с което Сибирско здраве може да помогне, не е никак малко. Предоставяйки ви пълна гама от хранителни добавки, със 100% органичен произход, те са идеален съюзник по пътя ви към здравословно хранене и поддържане на здрава храносмилателна система. И макар да не може да замести двигателната активност, друго оръжие от нашия арсенал – активираните фибри – ще ви помогнат в детоксикацията на организма, отстраняването на излишните захари и мазнини от червата и ще намалят успешно обиколката на талията! 

Оставете отговор

CAPTCHA Image

*