Тримегавитал. ДГК Суперконцентрат

Омега-3 полиненаситени мастни киселини

Описание на продукта:

Тримегавитал. ДГК Суперконцентрат

 «Тримегавитал. ДГК Суперконцентрат» е допълнителен източник на полиненаситени мастни киселини Омега-3,с активни компоненти Eйкозапентаенова (ЕРА) и Докозагексаенова киселина (ДГК).

ДГК представлява полиненаситена мастна киселина, ключова за ръста и развитието на човек през целия му живот. Тя е незаменима за организма и постъпва в него само и единствено чрез храната, не се синтезира самостоятелно.

В човешккия организъм по-голямата част от ДГК се натрупва в обвивките на мъжките полови клетки, клетките на главния мозък и в клетките на ретината на очите, като пряко влияе на тяхната функционална активност. Именно благодарение на  наличната в тях ДГК, клетките на очите и нервната система имат еластични и проницаеми стени, които лесно пропускат зрителните и нервни импулси. А от това пряко зависят:  зрението, паметта и умствената ни активност.

Днес у повечето хора се наблюдава хроничен дефицит на  ДГК и това е свързано с факта, че морската риба и морските дарове, съдържащи ДГК, рядко присъстват на нашата трапеза; освен това, ние ядем основно риба, хранена изкуствено. А нали самите риби не синтезират ДГК – те я получават от дълбочинните водорасли или от малки риби, хранещи се с водорасли. Така че изкуствено хранената риба често не съдържа  не само докозагексаенова киселина, но и изобщо омега-3 мастни киселини.

Именно затова като суровина за «Тримегавитал. ДГК Суперконцентрат» се използва масло от дълбоководни морски водорасли, приготвено по специална технология и нямащо специфичната миризма на риба.

Начин на използване:
По една капсула на ден по време на хранене. При сърдечни проблеми – по 2-3 капсули на ден по време на хранене. Противопоказания: индивидуална непоносимост към съставките на продукта.

Превод по материал на „Сибирско здраве“
http://www.sibvaleo.com/ru/catalog/product/500061/

Цитат:
„CBN: На времето казвахте, че ултра-рафинираните АПК (айказапетанова киселина)( EPA-англ.) и ДГК (докозагексанова киселеина) (DHA-англ. ) концентрати са медицинското чудо, както ще видим в 21-ви век. Бихте ли обяснили?
Др Бари Сиърс: Причината да направя това изявление (аз не използвам думата “чудото” много често) – е, че високите дози омега-3 мастни киселини могат да имат такова голямо влияние върху почти всяко хронично заболяване , независимо дали това е болест на сърцето, рак, болестта на Алцхаймер, дефицит на концентрация, или хронична болка. Изумително е, че тези омега-3 мастни киселини, ако се приемат в достатъчно високи нива, могат да имат такова огромно въздействие. И защо е така? Защото всички от болестите които изброих, в основата си са причинени от възпаление, а контролирате ли възпалението, значи че това е медицинско чудо. Единственият страничен ефект от силата на рибеното масло е, че ставате по-умни. Да, имаме лекарства, които контролират възпалението, но те имат някои странични ефекти,като подтискане на имунната система,остеопороза или смърт. Всяка година хората в Америка, които взимат точното количество от противовъзпалителни лекарства, умират повече, от колкото болните от СПИН. Сега алтернативата е високо концентрираното рибено масло, което позволява да се контролира възпалението много по-ефективно и без странични ефекти. Това за мен е медицинско чудо.“
http://www.vzonata.com/omega3/

„Омега-3 ненаситените мастни киселини подобряват работата на сърдечно-съдовата система и така понижават риска от сърдечни пристъпи и инфаркт. Нормализират кръвното налягане (един от големите бичове на нашето време), подобряват зрението, премахват възпаленията в ставите, подобряват мисловния процес и като следствие подобряват работата на мозъка. Омега-3 укрепват имунитета, помагат при лечение на кожни заболявания, екземи, алергии, болестта на Алцхаймер. Някои изследвания показват подобряване на състоянието при лечение на рак на гърдата. При всичките си положителни качества Омега-3 още извежда от организма холестерина и свободните радикали, явява се чудесен антиоксидант. Своеобразен бонус на Омега-3 може да се нарече факта, че хора, в чийто организъм има достатъчно Омега-3, не страдат от депресии. Доброто настроение за тях е норма, а не случаен късмет. Важно: многобройни изследования са показали, че достатъчната употреба на Омега-3 от бременни и кърмещи жени оказва благоприятно влияние на развитието на мозъка на детето.“

Автор: Владимир Офицеров, превод от  http://shkolazhizni.ru/archive/0/n-24959/

Отзиви

Все още няма отзиви за този продукт, желаете ли да дадете вашия?

Напишете отзив първи “Тримегавитал. ДГК Суперконцентрат”

*

CAPTCHA Image

*