Панторал

Енергостимулиращ продукт

Описание на продукта:

30 капсули    

Освен високоактивния плазмен пантохематоген, «Панторал» съдържа  ред биологично активни компоненти, които усилват неговото биостимулиращо, тонизиращо и рехабилитационо действие. Например, еще една уникална природна субстанция – автолизат от дрожди за пенливи вина, или, говорейки на научен език, дрожди -(захаромицети). Тези удивителни микроорганизми се явяват най-богат източник на на аминокиселини, витамини от групата В, витамини А и Е, желязо, цинк, магнезий и много други микроелементи, а така също и природни фактори на ръста, обезпечаващи удивителната способност на клетките на дрождите да се размножават и регенерират. Както показват научните изследвания, автолизата от дрожди-захаромицети способства за нормализацията на обменните процеси, притежава биостимулиращо действие, способства за укрепването на имунитета.

Другият компонент на «Панторала» – витамин С – усилва имуностимулиращите свойства на пантохематогена и има мощно антиоксидантно действие, което позволява използоването на «Панторал» за укрепване на защитните сили на организма в периодите на сезонни епидемии от простудни инфекции. Освен това, витамин С допълва почти пълния витаминен и минерален състав на автолизата от дрожди-захаромицети, което позволява използването на «Панторал» в качество на пълноценен витаминно-минерален препарат. Постъпването на витамин С с храната способства за образуване на колаген, нормалната функция на кръвоносните съдове и подобрява структурата на костите и хрущялите.Съвместно с тиамина, важен съставляващ компонент на Панторал, витамин С способства за нормалния енергиен обмен и за нормалното функциониране на нервната и психическа системи.

За максимален адаптогенен ефект е необходимо съчетание на адаптогени от растителен и животински произход. Затова съставът на «Панторала» е допълнен с едни от най-силните растителни адаптогени – екстракт от корен на елеутерокок. Това мощно тонизиращо и адаптогенно средство е получило световна известност след като е станало известно, че препаратът от елеутерокок е  използван в качество на «тайно средство» при подготовката на първите съветски космонавти. Именно тогава в задграничната литература елеутерококът получава почетното име «сибирски женшен».

И накрая, пета съставка на «Панторал» се явява още един ценен дар от Горен Алтай – червеният корен, или сибирски копеечник. Това рядко растение отдавна се използва от алтайските ловци за възстановяване на силите и поддържане на тонуса по време на дългите планински преходи. Съвременната медицина подтвърждава наличието в това растение на природни биостимуланти, а също на голямо количество биофлавоноиди, притежаващи имуностимулиращи, антибактериални и противовъзпалителни свойства.

Благодарение на своя уникален състав, «Панторал»:
- повишава физическата и умствената работоспособност,
- оказва противоязвено действие,
- оказва благоприятно въздействие на чревната микрофлора,
- подобрява потентността и състоянието на половата система при мъжа,
- нормализира хормоналната регулация на обмена на калция в костите,  
  благодарение на което укрепва костите и профилактира остеопорозата,
- подобрява состоянието при остеохондроза и заболявания на ставите,
- нормализира обмяната на веществата,
- укрепва имунитета,
- оказва антиоксидантно въздействие на организма,
- оказва широко противовъзпалително и регенериращо действие.

Приложение:      Възрастни – по 1 капсула на ден по време на хранене. Продължителност на приема 1-2 месеца.

 
активен състав  

Състав: пантохематоген, дрожден „автолизат-Авимин-С“,витамин С,
черен корен,корен и екстракт от елеутерокок

Отзиви

Все още няма отзиви за този продукт, желаете ли да дадете вашия?

Напишете отзив първи “Панторал”

*

CAPTCHA Image

*