Елемвитал с органично желязо

Елемвитал с органично желязо

Описание на продукта:

ЕЛЕМВИТАЛ С ОРГАНИЧНО ЖЕЛЯЗО

60 капсули

Желязото е най-важният микроелемент, който не се синтезира, необходим за нормалното функциониране на организма. То взима участие в дишането, кръвообразуването, в имунобиологични и окислително -възстановителни реакции, влиза в състава на повече от 100 фермента, участва в процеса на регенерация, подобрява структурата на ноктите и косата.

Хранителните продукти осигуряват около 10% от необходимото количество желязо.

В състава на продукта от серията „Елемвитал“ желязото се намира във вид на органично съединение, което няколко пъти увеличава неговата биодостъпност /усвояване, извличане/.

В човешкия организъм желязото изпълнява няколко важни функции:

- участва в синтеза на хемоглобина и преноса на кислород от белите дробове по целия организъм;

- желязото е съставна част на много ферменти;

- снабдява организма с енергия;

- способства за повишаването на физическата и интелектуалната работоспособност;

- укрепва имунитета;

- подпомага неутрализирането на вредните вещества в черния дроб. 

Комплексът „Елемвитал с органично желязо“ допълнително е обогатен /съдържа/:

- екстракт от корен на репей – подпомага очистването на кръвта /свързва свободния амоняк и други токсини в кръвта и ги извежда от организма чрез урината/, проявява понижаващи температурата, понижаващи потоотделянето, противовъзпалителни свойства, а също така има бактерицидно действие, повишава диурезата.

- екстракт от сибирски женшен /елеутерокок/ – стимулира и тонизира функционирането на ЦНС, подобрява обмяната на веществата, повишава умствената и физическата работоспособност. Повишава устойчивостта към различни химически и физически вредни фактори и инфекции.

- Витамин С е необходим за трансформирането на неусвояемото 3-валентно желязо в двувалентно – тоест за много по-добра биодостъпност на желязото в оргаризма.

- комплекс витамини от групата В и природни адаптогени, извлечени от панти на алтайски марал, регулират кръвообразуването и обмяната на кислорода в организма, насищат кожата с младост, а тялото – с енергия.

Пантохематогенът, влизащ в състава на БАД „Елемвитал с органично желязо“ е прекрасен адаптоген, който стимулира защитните сили на организма, подпомага поддържането на работоспособността, здравето на кожата, косата и ноктите.

ДОЗИРОВКА:  Възрастни – по 1 капсула дневно по време на хранене. Продължителност на приема – 1-2 месеца.

АКТИВЕН СЪСТАВ.

Фурамат и аскорбат на желязото

Екстракт от корен на репей

Екстракт от елеутерокок

Витаминен комплекс /витамини В1, В2, В6, никотинамид, фолиева кисеина/

Пантохематоген

Витамин С

При разработката и производството на продуктите от серия ЕЛЕМВИТАЛ са използвани последните достижения в областта на молекулярната биология и биохимията. Продуктите отсерията ЕЛЕМВИТАЛ съдържат минерали в концентрирана органична форма, при чието изготвяне е отчетен характера и особеностите на процесите на тяхното усвояване в организма.

Известно е, че не всички минерали се усвояват еднакво добре. Като правило, това става по две причини:

- Минералите в проста йонна форма лесно преминават във водоразтворими съединения и бързо се извеждат от организма с урината, потта и т.н. и по тази причина не успяват да проявят своите полезни свойства.

- Поради своите физико-химични различия всички минерали се усвояват по различен начин и в различна степен от организма (от 20 до 80% в зависимост от количеството на постъпилото вещество). За максимално усвояване е необходимо минералът да постъпва в организма в концентрирана форма или в достатъчно голямо количество.

При производството на продуктите от серия «ЕЛЕМВИТАЛ» цялата тази специфика е отчетена.

ЕЛЕМВИТАЛ-ите се произвеждат по специална конверсионна биотехнология: молекулите на минерала се вграждат в органичните молекули на лимонената, аскорбиновата, млечната киселина, клетъчните ензими на дрожди, микроводораслото спирулина. С помощта на тази технология се получават не просто органични съединения на минералите, а «живи» молекули, абсолютно идентични на съединенията в човешкия организъм. Такава оптимална и максимално достъпна за организма форма гарантира и максималната усвояемост на минерала.

По материали на Корпорация „Сибирско здраве“

Отзиви

Все още няма отзиви за този продукт, желаете ли да дадете вашия?

Напишете отзив първи “Елемвитал с органично желязо”

*

CAPTCHA Image

*