Елемвитал с органичен цинк

Описание на продукта:

60 капсули    

Цинк – минерал на природната сила

В БАД „Елемвитал с органичен цинк“ се съдържат органичните съединения лимонена и млечна киселина. Цинкът е единствения минерал, който влияе на цялата имунна система и участва в съзряването на имунните клетки. В това му помагат медта и природните биостимулиращи вещества – екстракт от ехинацея, ацерола, репей и шипка.

Цинкът е изключително важен микроелемент, за който не трябва да забравяме! Цинкът е много необходим за ръста и развитието на опорно-двигателната система, възстановява циркулацията на кръвта, регенерацията на кожното покритие при ендокринни заболявания.
На човешкия организъм са му необходими около 15 мг цинк на ден. Да се достави необходимото количество цинк чрез храната е доста трудно. Освен това алкохолът и кофеинът извличат цинка от организма, а богатата на калций диета намалява неговата асимилация.

В периода на простудните заболявания, грипни епидемии и при снижен имунитет, на организма са нужни допълнителни количества цинк, които могат да се обезпечат с «елемвитал цинк».

Най-подходящата за усвояване от организма форма на микроелементите цинк и мед са органичните им съединения във вид на соли на лимонената и млечната киселини, тъй като цитратите и лактатите са добри проводници в клетките.

По такъв начин, попадайки в организма, цинкът изпълнява няколко ключови функции:
- пречи на образуването на свободни радикали;
- укрепва имунитета;
- стимулира клетъчното подмладяване;
- стимулира синтеза на 3 основни хормона-анаболи  (хормон на разтежа, инсулин-подобен растежен фактор и тестостерон);
- нормализира състоянието на простатната жлеза и стимулира активността на спермата;
- отговаря за качеството на обонянието и вкусовите усещания;
- понижава нивото на холестерин в кръвта;
- участва в заздравяването на раните, тъй като играе важна роля в синтеза на протеини в организма.

 Съдържанието на комплекс «Елемвитал с органичен цинк»:
- екстрактът от ехинацея защитава от грип, простуди и повтарящи се инфекциозно-възпалителни заболявания на дихателните и пикочните пътища;
- екстрактът от ацерола притежава изразено антиоксидантно действие, укрепва  мъжката репродуктивна система;
- екстрактът от корен на репей помага за очистването на кръвта (свързва свободния амоняк и други токсини в кръвта и ги отделя чрез урината), има температуропонижаващи, потогонни, противовъзпалителни свойства, а също диуретично, жлъчегонно и бактерицидно действие;
- екстрактът от шипка оказва общоукрепващо, противовъзпалително и имуностимулиращо действие,  усилва регенерацията на тъканите, намалява съдовата пропускливост, взема участие във въглехидратната и минералната обмяна;
- медния цитрат поддържа нивото на артериалното налягане, участва в обмяната на холестерина и глюкозата, а най-вече увеличива биодостъпността на цинка в организма.

Прилагане:  Възрастни – по 1 капсула на ден по време на хранене.

* – превод от материал на Корпорация „Сибирско здраве”
http://www.sibvaleo.com/ru/catalog/product/500040/

активен състав  

Състав:екстракт от ехинацея ,екстракт ацерола,екстракт от корени на репей,

екстракт от шипка,цитрат на медта.

Отзиви

Все още няма отзиви за този продукт, желаете ли да дадете вашия?

Напишете отзив първи “Елемвитал с органичен цинк”

*

CAPTCHA Image

*