Витахром (банка, 60 капсули). Органичeн минерален състав с хром

30.48 лв

Изчерпан

Описание на продукта:

60 капсули    

Хром – минерал на естествената хармония
Хромът регулира работата на цял ферментен (ензимен) комплекс, който управлява обмена на въглехидратите, мазнините и холестерина в организма на човека. За това хроничният дефицит на хром – това е една от важните причини за развитието на захарен диабет, затлъстяване и натрупване на холестерин. Природният комплекс Хромлипаза®, съдържащ органични съединения на хром, инулин, екстракти от елеутерокок и филизи от черна боровинка, надеждно контролира обмена на въглехидратите, мазнините и холестерина, като не допуска излишното им образуване. Освен това, при хора с нарушен мастен и въглехидратен обмен, БАД «Витахром» способства за значителното подобряване на вътрешните и външни показатели на здравето.

 Хромлипаза™: захарта е под контрол

 Захарта, която получаваме с храната, обезпечава енергия за организма ни. При натрупването й в големи количества в кръвта, тя става много вредна и организмът прави всичко възможно, захарта в кръвта да не превишава определени норми. За това, първо, ние имаме специален хормон – инсулин, който направлява захарта от кръвта в клетките, където от захарта се образува енергия. Второ, имаме специален белтъчен фактор, който помага на инсулина да достави захарта в клетките. В състава на този фактор влиза незаменимия минерал хром. Без хром няма нормален обмен на захарта.

Хромлипаза™: няма захар – няма мазнини

 При дефицит на хром се нарушава транспорта на захар от кръвта в клетките. Нивото й в кръвта може да стане по-високо от нормата, което е крайно опасно. За да не допусне това, организмът започва да синтезира по-големи количества инсулин, чието ниво се повишава няколко пъти и поради това, захарта отива в клетките, но за това се плаща скъпо. Инсулинът освен своето основно действие стимулира превръщането на захарта в мазнини. Ето защо дефицитът на хром е една от причините за наднорменото тегло.

Хромлипаза™: апетитът е под контрол

 Много хора с наднормено тегло се оплакват от повишен апетит. Една от причините за това може да е дефицита на хром. Недостигът му сериозно затруднява транспорта на захар в клетките, както бе обяснено по-горе. Като резултат нивото на захар в кръвта се покачва, а в същото време клетките изпитват недостиг на захар, което води до клетъчно гладуване и човек изпитва повишен апетит. Но, дори поглъщайки големи количества храна, човек не се насища, все едно без хром захарта не попада в клетките, а голяма част от храната, под действието на инсулина се превръща в мазнини. Става порочен кръг – в организма има огромно количество енергия във вид на мастни натрупвания, а в същото време е налице клетъчно гладуване.

Хромлипаза™: само хромът не е достатъчен

 Хромът е много важен за нормалния обмен на въглехидратите и мазнините, но е много наивно да се смята, че той е достатъчен, за да се справи организмът с наднорменото тегло или високото ниво на захар в кръвта. Необходими са и помощници. Например, далекоизточното растение елеутерокок (наричано още сибирски жен-шен) повишава ефективността на образуването на енергия от въглехидратите, като така предпазва клетките от гладуване. Или инулиновият комплекс от грудките на топинамбур, който понижава усвояването на захар в червата. Или екстрактът от листа на черна боровинка, който повишава захаропонижаващата функция на инсулина, като така намалява излишъка му в кръвта.

Хромлипаза™: «Витахром»

 В основата на биологично активния препарат «Витахром» е уникалния органичен минерален комплекс «Хромлипаза™». Той включва всички споменати до сега растителни вещества и най-главното – органичен хром, получен чрез сложен биосинтез в живи микроводорасли. За разлика от синтетичните хромни съединения, той се усоява 100% и има 100%-тна захаропонижаваща и мастноизгаряща активност.

активен състав  

Състав: природен комплекс Хромлипаза ® (хромосадържаща спирулина, екстракт от листата на боровинка , корен от женшен), йерусалимски артишок.

Отзиви

Все още няма отзиви за този продукт, желаете ли да дадете вашия?

Напишете отзив първи “ Витахром (банка, 60 капсули). Органичeн минерален състав с хром”

*

CAPTCHA Image

*